onsdag 24. juni 2015

San Francisco


Så var dagen her, vi skulle på dagstur til San Francisco, og Alcatraz var hovedattraksjonen. Hva har vi lært i dag?

Vi har i alle fall lært at å beregne god tid når man ikke vet hvor lang tid noe tar, er vanskelig. Vi har også lært at det også er noe som heter rushtrafikk, selv når vi har ferie, og det fikk vi smertelig erfare i dag. Rushtrafikk og litt uenighet med GPSen, førte til at en tur som var estimert til halvannen time, ble til tre timer. Vi kom detfor ikke med ferja til Alcatraz ti over ni, som vi hadde bestilt. Ho mor var sikker på at dette ikke kom til å gå, men han far, som er noe mer fornuftig og handlekraftig i slike situasjoner, mente at dette skulle vi få til. Og det ordnet seg, vi fikk bli med en seinere båt, og det ble Alcatraz.

Vi har ikke mange planlagte typisk turistattraksjoner på turen vår, dette var den eneste faktisk. Vi likte turen alle mann, og det var spennende å se hvordan det faktisk var der ute. Fun fact: Maten som ble servert fangene på Alcatraz var sett på som noe av den bedre maten servert i amerikanske fengsler, og innsatte og ansatte spiste samme maten. Samtidig ble matsalen sett på som det farligste området da de brukte stålbestikk når de spiste.

Gutta var ganske fascinert av det hele,og de fikk også se en tidligere innsatt, en ganske gammel mann som satt og signerte en bok han hadde skrevet om sin tid i fengselet. 

Siden Mini er med på tur, bestemte vi oss for å ikke klemme for mye inn i en slik dag. Så etter Alcatraz ble det vandring hovedsakelig på Pier 39 på Fisherman's Warf. Det hadde vært mye annet å se mens vi var der også, men vi skal tilbake. Vi fikk oss i allefall en god fiskelunsj, en is og en liten rundtur på Pier 39. Været har vært supert i dag, og vi fikk også oppleve bratte bakker som gikk som bølger gjennom byen. Vi bestemte oss for å kjøre kysten hele veien hjem, og det angrer vi ikke!

Jeg var ikke aktiv med kameraet tidlig på dagen, så har faktisk ikke bilder fra Alcatraz, men etterpå knipset jeg litt, særlig på hjemturen. Det var skikkelig fint å kjøre nedover kysten og inn på Highway 1. Vi stoppet langs en strand etter en stund, og gutta lekte i vannkanten og løp fra bølgene. De storkoste seg.

Så vi har hatt en fin dag på tur, og vi har smakt litt på "road trip-livet", og vi skal definitivt ta flere turer langs Highway 1. Naturen er stedvis vill og vakker, og det er mange perler langs veien hvor vi kan stoppe. I morgen, onsdag blir nok roligere, men noe blir det nok. 

"Hva var best i dag da gutta?"

Eldstemann: "San Francisco."
Mellomstemann: "Is og sånn. Og alt vi gjorde."

Så det.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar