fredag 26. juni 2015

Highway 1

De to siste dagene, altså onsdag og torsdag, har vi tatt det litt med ro, men vi har likevel vært litt på tur. Noe av det vi ønsket da vi først begynte å snakke om å reise på tur, var at vi ønsket å være på et sted en stund, og å leie hus. Opprinnelig var tanken å være borte hele sommeren, men vi modererte det hele litt da Mini kom inn i bildet. Selvom vi må lage mat selv, vaske klær og litt hus, så er tanken litt at vi ønsker å "go native" en smule når vi er på ferie som dette, og de siste dagene har vært sånn. Dette kunne nesten vært som å ha feriedager hjemme, samtidig som vi opplever et helt nytt sted!

Altså. De siste dagene har vært viet strandlivet, og da blir det automatisk kjøring langs Highway 1. Det er innmari greit å komme seg fram her, men det innebærer også tidvis mye trafikk. Vet ikke om jeg/vi blir helt vant til det. I går, onsdag, tok vi oss en tur til Capitola, en liten landsby syd for Santa Cruz. Flott vær, flott strand og masse bølger. I dag tok vi turen tilbake nordover på Highway 1. Tanken var å finne tilbake til stranden vi var på tirsdag, den vi fant tilfeldig på vei hjem fra San Francisco, og det gjorde vi. Det var bare synd at det blåste sånn, skikkelig surt var det. Gutta hadde håpet på å få lekt i bølgene, men det ble for surt rett og slett. Siden jeg hadde lest om en litt spennende restaurant i en by ikke langt unna, så fortsatte vi dit i stedet. Og det er jeg glad vi gjorde.
Langs veien i en liten kystlandsby som heter Half Moon Bay, ligger nemlig Daddy-O's. Maten lages i en gammel togvogn, og det er ikke mange bordene ute det, men det var virkelig verdt det. Skikkelig ordentlig mat, fast food, men skikkelig hjemmelaget. Som de selv sier på nettsiden sin: This is NOT fastfood, this is GREAT food. Gutta spiste noe så vanlig som pølse og brød, men det var skikkelig pølse og brød.

På vei hjem igjen prøvde vi en annen strand, og vi var heldigere med vinden. Gutta fikk leke i bølgene, Mini fikk krabbe i sanden og mor og far fikk slappe av litt. Vi avrundet turen med en tur på Dairy Queen, etter nok en runde med kø. I morgen blir en rolig dag, helt rolig, tror vi. 

"Gutta, hva har vært det beste de to siste dagene?"

Begge: "Bade."
Eldstemann: "Og spise deilig is."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar