søndag 28. juni 2015

Carmel-by-the-Sea og Big Sur

På fredag forsvant ikke skylaget som pleier å ligge over Santa Cruz hver morgen, men vanligvis letter utover morgenen. Dagen gikk da til litt shopping og hjemmetid for oss alle. På ettermiddag kjøpte vi pizza, og litt seinere dro far og de eldste gutta på kino. Da fikk ho mor kost seg med netflix hjemme, som har et litt bedre utvalg når vi er her i USA. På kvelden bestemte vi oss for å ta roadtrip dagen etter, og det er det vi har gjort i dag, lørdag. 

Vi dro avgårde tidlig, og planen var Carmel-by-the-Sea, en liten perle av en by i overkant av en time sør for Santa Cruz. Det var overskyet i dag også, men det klarnet opp. Vi kom tidlig til Carmel, og fikk parkering uten strev (ingen selvfølge det). Carmel viste seg å være en flott liten by med trange gater, små hus og artige butikker. Vi startet på stranden, men det blåste innmari, så gutta lekte i sanden og klatret i trærne i stedet.

I byer som Carmel er det selvfølgelig mange turister, og det blir mye folk, men vi koser oss i kaoset. Guttene er med, og 
det blir stort sett ikke masing. Eldstemann prøver alltid å handle selv, og får brukt engelsken sin, og begge de store er flinke til å takke, si hva de vil ha å drikke, osv.

Etter en fin formiddag i Carmel dro vi videre sørover, mot Big Sur. Vi voksne slutter ikke å forundre oss over det ville og varierte landskapet vi kjører gjennom her. I dag ble det ekstra tydelig. Vi har kjørt over flate sletter, gjennom tett skog, opp bratte bakker og ned snirklete daler. Vi har kjørt over smale broer og tittet ned bratte stup. Selvom det kanskje er mor og far som syntes dette var mest spennende i dag, følger gutta med også. 

Det er artig å ha med alle tre gutta på tur, og det er skikkelig morsomt å høre de to eldste prate og synge og styre, særlig når de gjør det for Mini. Selvfølgelig er det ikke bare fryd og gammen, men det er noe spesielt når vi er på tur. De passer litt ekstra på hverandre, hører litt ekstra på oss. Det får vi bare nyte så lenge det varer. Mini er bare med, og er blid som han pleier, han smelter hjerter hver dag, og vi får stadig høre"he's sooo cute!"


Vi kom hjem etter nesten tolv timer på farta. Vi konkluderer med at det har vært en fin dag. I dag også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar